clubhuis

We hebben een paar maanden met plezier gespeeld in ons Clubhuis aan de Westerkade. We organiseerden een Meet The Maker, knutselzondagen, een paar workshops, een paar privé bijeenkomsten. We gingen in bad. We overlegden er, vergaderden. We aten er. Hielden er een Zelfgemaakt Etentje.  

We negeerden dapper dat het water van de bovenbuurman soms langs de muren naar beneden liep, dat de verwarming onstopbaar lekte en dat er een champignonboerderij aan het ontstaan was onder de planken van de woonkamer. Het was een fijne plek.

Na 19 mei is het clubhuis niet meer van ons. We dachten dat een “speelhuis” genoeg was, maar we kwamen er achter dat dat niet zo is. We willen liever een plek waar van zichzelf al leven is, waar wij mooie onderdelen toe aan kunnen voegen.

We ontdekten ook dat we een gemeenschappelijk doel hebben: samen laten maken, maar dat we de manifestatie van die idealen op verschillende manieren voor ons zien: Marijke wil graag een winkel met zelfgemaakte dingen, Eveline wil graag aanhaken bij mooie ideeën, Inge wil nieuwe belevingen ontwikkelen en nog meer mensen inspireren met haar workshopprogramma, Sanne wil een speelplek voor extra’s die nodig zijn om de community van zelfmakers uit te bouwen.

 

 

OUD NIEUWS WAS:

 

We hebben een tijdelijk clubhuis!

Komende maanden mogen we op westerkade nummer 6-7 fijne dingen doen voor door en met MAKERS. Wat we zijn dol op mensen die dingen (samen) maken.

We zijn de stichting begonnen omdat we dingen willen organiseren voor makers. We willen dat makers plekken vinden waar ze kunnen verkopen, kletsen, leren, maken, knuffelen, theeleuten. We deden dat eerder al op een aantal plekken: we hadden een pop-up winkel en organiseerden een markt en er was meer.

Toen we de kans kregen om dit prachtige clubhuis een tijdje te gebruiken, grepen we die met al onze handen aan. We mogen er tijdelijk de leegstand beheren (uhu), als de eigenaar van het pand zelf iets met het pand wil doen, moeten we er binnen 28 dagen uit. We hebben dus komende tijd, wie weet hoe lang, hopelijk erg lang, een plek waar we mogen uitproberen, spelen, workshoppen.

We noemen het bewust geen “workshop-gebouw” of een “winkel” (dat laatste mag nl. helaas niet). We willen hier op deze plek ontdekken wat er allemaal nodig is. En kijken of het in de toekomst nodig is dat we een andere ruimte huren/lenen/kopen waar we wél langer kunnen blijven, waar we dan de vruchten kunnen plukken van wat we hebben uitgeprobeerd op de kade. Dus toen zaten we daar, we hadden net uitgevonden hoe de kachel aan moest en toen dachten we: wat nu eigenlijk?

We mogen geen winkel, we willen geen vaste atelierruimte (zijn), we willen heel veel maar niks van wat er al is. We willen een plek maken waar makers kunnen zijn. Waar activiteiten voor makers georganiseerd worden. Een plek voor de Makers!

Het huis moet ook ergens van betaald worden dus als je er iets organiseert/doet, dan vragen we je altijd om een bijdrage voor het huis. Hoeven wij straks niet op een brood-met-huismerk-pindakaas-dieet.

Ben je nieuwsgierig? Kom op de 31e naar het huis als bezoeker of als onderdeel van …

MEET THE MAKER

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe activiteiten, abonneer je dan op onze nieuwe Nieuwsbrief

Wil je ons helpen? Bekijk onze verlanglijst, we hebben nogal wat dingen nodig die jij misschien wel over hebt.