maak het op zondag

Op een fijne slome zondag kun je het beste samen met elkaar maken.

Op deze dag:

+ kun je meedoen aan een van de korte workshops (voor 10€)
+ kun je zelfgemaakte dingen kopen in onze geheime winkel
+ er is een fijne, kleine Braziliaanse handmade Markt!
+ er zijn Brasiliaanse hapjes en koffie en thee en meer
+ kun je pinnen en contant betalen

Van 12 tot 17 uur.

Van te voren een strippenkaart kopen en je interesse aangeven voor een workhsop is superrrr fijn, dan weten we hoeveel we voor iedereen klaar moeten zetten!

De volgende is op 19 mei.

Klik hier als  je iets wilt verkopen of een workshop wilt geven. 

 

 

Tijdens deze dag zijn een paar vrouwen met zelfgemaakt producten geïnspireerd op de Braziliaanse cultuur. Elke maker heeft haar eigen stijl en producten zoals mooie handgemaakte kussens, sieraden en typisch Braziliaans eten.  Samen zijn wij creatief!
@brasuzy @glizzcreation @tabuleirodeiaia

 

Craft night by candle light

Craften, maken, breien, knutselen, plakken, knippen, creeëren. Je doet het vaak in je eentje. Maar niet op deze avonden! Wil je een keer maken in goed gezelschap?

Kom dan naar de CRAFT NIGHT by CANDLE LIGHT (scroll for English)

We komen samen van 19:30-21:30 op donderdagavond:
23 mei bij Draagkracht in Utrecht. 
(meer data volgen, meteen weten als er iets nieuws is > schrijf je in voor de nieuwsbrief)

Deelname kost €5, daarvoor krijg je onbeperkt koffie&thee&koek.
Koop je kaartje vooraf, dan weten we hoeveel koek we moeten bakken kopen
Zoutjes & ander drinken te koop.

Vergeet niet je eigen project mee te nemen om aan te werken! Alle crafts welkom!

Voordelen van een craft avond:

laagdrempelig
ontmoet nieuwe mensen
werk aan je eigen project
vraag om feedback
krijg tips
leer nieuwe skills
deel kennis
raak geïnspireerd

(hebben we schaamteloos overgenomen van de CRAFT NIGHT in Breda waar we zijn wezen kijken en toen dachten we pliesssss ja ook in Utrecht)

Neem iemand mee die ook zin heeft in maken in goed gezelschap.

ENGLISH

Craften, making, knitting, tinkering, pasting, cutting, creating. You often go about it alone. But not these nights! Let’s craft together.

Come to the CRAFT NIGHT by CANDLE LIGHT

We get together 19:30-21:30 on Thursday night:
– 23 mei

(more dates tba, subscribe to our (Dutch) newsletter to get instant notifications about new events and news > nieuwsbrief)

Costs €5, you’ll get unlimited coffee&tea&koek.
Get your tickets in advance so we know how much cake to make buy.
Snacks & drinks for sale.

Don’t forget to bring your own crafting project.

Advantages of crat nights:

low key
meet new people
work on your project
ask for feedback
get advice
learn new skills
share knowledge
get inspired

(these advantages we scrupulously copied from the CRAFT NIGHT in Breda where we went, fell in love with craft night and decided to organise them in Utrecht)

Bring a crafty friend!

Proudly made by  / trots mogelijk gemaakt door:

Draagkracht Utrecht / zelfgemaakte markt / mevrouw markt / Studio Namenia /  Eveline Bos (Van Ebbel)

clubhuis

We hebben een paar maanden met plezier gespeeld in ons Clubhuis aan de Westerkade. We organiseerden een Meet The Maker, knutselzondagen, een paar workshops, een paar privé bijeenkomsten. We gingen in bad. We overlegden er, vergaderden. We aten er. Hielden er een Zelfgemaakt Etentje.  

We negeerden dapper dat het water van de bovenbuurman soms langs de muren naar beneden liep, dat de verwarming onstopbaar lekte en dat er een champignonboerderij aan het ontstaan was onder de planken van de woonkamer. Het was een fijne plek.

Na 19 mei is het clubhuis niet meer van ons. We dachten dat een “speelhuis” genoeg was, maar we kwamen er achter dat dat niet zo is. We willen liever een plek waar van zichzelf al leven is, waar wij mooie onderdelen toe aan kunnen voegen.

We ontdekten ook dat we een gemeenschappelijk doel hebben: samen laten maken, maar dat we de manifestatie van die idealen op verschillende manieren voor ons zien: Marijke wil graag een winkel met zelfgemaakte dingen, Eveline wil graag aanhaken bij mooie ideeën, Inge wil nieuwe belevingen ontwikkelen en nog meer mensen inspireren met haar workshopprogramma, Sanne wil een speelplek voor extra’s die nodig zijn om de community van zelfmakers uit te bouwen.

 

 

OUD NIEUWS WAS:

 

We hebben een tijdelijk clubhuis!

Komende maanden mogen we op westerkade nummer 6-7 fijne dingen doen voor door en met MAKERS. Wat we zijn dol op mensen die dingen (samen) maken.

We zijn de stichting begonnen omdat we dingen willen organiseren voor makers. We willen dat makers plekken vinden waar ze kunnen verkopen, kletsen, leren, maken, knuffelen, theeleuten. We deden dat eerder al op een aantal plekken: we hadden een pop-up winkel en organiseerden een markt en er was meer.

Toen we de kans kregen om dit prachtige clubhuis een tijdje te gebruiken, grepen we die met al onze handen aan. We mogen er tijdelijk de leegstand beheren (uhu), als de eigenaar van het pand zelf iets met het pand wil doen, moeten we er binnen 28 dagen uit. We hebben dus komende tijd, wie weet hoe lang, hopelijk erg lang, een plek waar we mogen uitproberen, spelen, workshoppen.

We noemen het bewust geen “workshop-gebouw” of een “winkel” (dat laatste mag nl. helaas niet). We willen hier op deze plek ontdekken wat er allemaal nodig is. En kijken of het in de toekomst nodig is dat we een andere ruimte huren/lenen/kopen waar we wél langer kunnen blijven, waar we dan de vruchten kunnen plukken van wat we hebben uitgeprobeerd op de kade. Dus toen zaten we daar, we hadden net uitgevonden hoe de kachel aan moest en toen dachten we: wat nu eigenlijk?

We mogen geen winkel, we willen geen vaste atelierruimte (zijn), we willen heel veel maar niks van wat er al is. We willen een plek maken waar makers kunnen zijn. Waar activiteiten voor makers georganiseerd worden. Een plek voor de Makers!

Het huis moet ook ergens van betaald worden dus als je er iets organiseert/doet, dan vragen we je altijd om een bijdrage voor het huis. Hoeven wij straks niet op een brood-met-huismerk-pindakaas-dieet.

Ben je nieuwsgierig? Kom op de 31e naar het huis als bezoeker of als onderdeel van …

MEET THE MAKER

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe activiteiten, abonneer je dan op onze nieuwe Nieuwsbrief

Wil je ons helpen? Bekijk onze verlanglijst, we hebben nogal wat dingen nodig die jij misschien wel over hebt.

Meet the Maker

MEET THE MAKER

Om het ‘clubhuis’ feestelijk te beginnen is er op 31 maart een MEET THE MAKER. Een plek waar makers zich kunnen presenteren. Waar bezoekers lekker in ons pop-upcafé kunnen leuten en knutselen. Waar we elkaar kunnen ontmoeten.

Meet de Maker! Ben je maker en wil je jezelf presenteren en je producten verkopen op zondag 31 maart? Meld je dan snel aan! Er is plek voor 15 makers. Je zorgt zelf voor een tafel/rekken of ander presentatiemateriaal voor op een plek van maximaal 1 x 2 meter. Of je kunt een tafel bij ons huren.

Er is geen wifi, dus zorg voor eigen verbinding als je een pinapparaat meebrengt.

Meet de Maker is iets nieuws dat we in Utrecht organiseren. Tof als je erbij bent!  Hier staat meer info en kun je je aanmelden

Duurt van 12-17 uur.

Er is genoeg te doen:

  • je kunt notitieboeken maken (doorlopend)  (€7,5)
  • om 12 en 13:30 uur een neverending card maken (€7,5)
  • repareer en recycleer je oude kleding (elk heel uur) (€7,5)
  • thee drinken / taart eten / soep slurpen
  • op je kop op het KOPieerapparaat (30 cent per kopietje)

Deze mensen doen mee:

wie
waar
wat
Mevrouw Markthttp://mevrouwmarkt.nl/kassa/?s=meedoenIk heb twee boeken geschreven: een over meedoen aan een markt en een over het organiseren van een markt! Kun je kopen!
Buro Ruigburoruig.nl3D geprinte Domtorens en ander 3D geprinte producten van eigen ontwerp. We nemen ook een 3D printer mee voor live actie. Zou daarom ook graag stroom hebben.
BRASUZY brasuzy.nlHomedecoratie e cadeaus gemaakt met de Braziliaanse Bonfim gelukslintjes.
NAT UUR LYK instagram.com/dajopeetersDraagbare ecologische betaalbare kunst
Spoor68http://www.etsy.com/shop/spoor68
Ebbelhttp://www.ebbel.webs.comZondag verkoop ik papier maché beestjes en allerlei vilten maaksels. Ook geef ik de workshop een "oneindige kaart" maken
Studio Nameniahttp://www.studionamenia.nlIk maak beeldend werk van wolvilt: wool paintings en botanisch vilt. Sjaals van handgeverfde zijde, tasjes die geverfd zijn met planten en kleine cadeautjes van wolvilt. Ook kun je bij mij een armbandje vilten of een hartje (broche) naaldvilten.

Etsy Made in NL is back!

Zet het vast in je agenda: op 24 en 25 november kunt je net als vorig jaar weer je hart ophalen aan handmade moois. Marijke, Eveline en Inge organiseren deze markt voor de 2e keer. Bij Etsy Made in NL – Utrecht koop je unieke, handgemaake producten rechtstreeks van de makers. Made with love, in Nederland. Meer dan 60 makers presenteren en verkopen hun werk in de kas van Deining in de Kas, Gageldijk 182 in Utrecht. 11- 17 uur, de entree is gratis. Parkeren kost 2 euro.

Wil jij ook je mooie producten verkopen? Er zijn nog een paar plekjes vrij. Laat het ons zo snel mogelijk weten via makeittogether2@gmail.com. In dit formulier vind je meer informatie en kun je je aanmelden:  https://tinyurl.com/yb3l3v86

Kunstmarkt De Bilt een succes!

Op 8 september stond Stichting Make it together met maar liefst 8 meter kraam op de goed bezochte Kunstmarkt in De Bilt. We mochten werk van 16 creatieve makers presenteren en verkopen in de kraam. Elke maker had een ruimte ter grootte van een houten fruitkistje om de producten in te presenteren. Ook hebben veel mensen een mooie button gemaakt in onze buttonworkshop. Het is de hele dag druk geweest aan de kraam en we hebben veel complimenten gehad over het concept en de presentatie. Superleuk, dus we gaan dit herhalen tijdens de Warme Witte Winterweken in tuincentrum Vaarderhoogt in Soest!

Vacature: penningmeester

Voor het bestuur van de Stichting Make it together zijn we op zoek naar een enthousiaste penningmeester.

Draag je graag bij aan een organisatie die tot doel heeft het talent van creatieve, ondernemende makers te bundelen en te bevorderen, dan zouden we graag met je in gesprek gaan.

Wat wordt jouw taak:

  • Je bent eindverantwoordelijk voor de financiële administratie/boekhouding.
  • Je formuleert het tactische en strategische financiële beleid, voert dit zelf uit en stelt de begrotingen op.
  • Je houdt en beheert de kas, en doet de kwartaalaangifte richting belastingdienst
  • Je maakt een financieel jaarverslag.
  • Je bent onderdeel van het bestuur en tweemaandelijks ben je aanwezig bij de bestuursvergadering. De functie vraagt gemiddeld circa 8 uur van je tijd per maand en is op vrijwillige basis.

We kunnen je geen salaris bieden, wel een erg gezellige functie waarin we allemaal evenveel inspraak hebben over de doelen van onze stichting.

Wil je meer informatie kijk dan op:

Web: www.makeittogether.nl
FB:    https://www.facebook.com/StichtingMakeItTogether/

Heb je interesse, dan zie we je mailtje graag tegemoet.

Voorjaars pop up op 6 mei

Stichting Make it together organiseert zondag 6 mei a.s. een huiskamerverkoop van handgemaakte producten bij Marijke van Spoor68 in Utrecht Tuindorp.

De huiskamer zal worden omgetoverd tot een pop-up store.  Hier presenteren creatieve makers hun handgemaakte producten. Op de eerste verdieping worden er afwisselend workshops worden gegeven: armbandjes vilten en hartjes naaldvilten. Buiten komt er een terrasje voor koffie en thee. Eerder al zijn hier verkoopdagen geweest die goed bezocht werden. Dit mede door de gunstige ligging tegenover station Overvecht.

Wanneer: 6 mei 11.00 -17.00 uur